A teď ta tvořivost

No a některý věci jsme se tu naučili dělat si sami, jednak kvuli tomu, že je to levnější a jednak protože je to relax po sezení u kompu, když není večer nějaká lepší zábava. Což mi připomíná, že před včerejškem uspořádal správce kolejí pařbu, kam nakoupil jídlo, pivo, víno... Nevzpomínám si, že by na Hvězdě někdo z ubytovačky pořádal párty aby to tam studentům zpříjemnil...

Jogurty

Zatímco jogurty jsou tu drahé, mlíko je tu levný a dobrý (sice se za pár dní zkazí, ale na chuť je lepší než český krabice, o trochu míň chemický). S pomocí Tibetské houby ho jogurtujeme (Tu přivezl Petr -já to neznal tak doufám, že to není nejaká plíseň z tenisek, o který nám nakecal, že to je jogurtovací houba.) No v každém případě to funguje a ještě jsem se z to ho neposr...

Pečivo

Jsou tu celkem rozumně drahý suroviny na pečení. Takže já peču koláče (v mikrovlnce) a občas chleba (taky v mikrovlnce). Koláče jsou myslím objektivně dobrý. Chleba objektivně dobrej není, vlastně je celkem hnusnej, ale pořád lepší, než místní levnej chleba, kterej je většinou sladkej. Kilo nejlevnějšího chleba ( s chutí, která je pro čecha fakt děsná ) tu je okolo 20 SEK, rozumnej chleba je okolo 60 SEK za kilo. To člověka skoro přejde chuť

Lovci a sběrači

V lesích tu roste hromada hub. Není problém vyrazit do lesa, a říc si, že dneska budem brát jen praváky nebo jenom křemenáče. Je jich tu fakt tuny, takže došlo na sušení, vaření, mražení...

Podobný je to i jabloněma za městem (dokonce i mimo zahrady je jich dost :-) ). Do koláčů ideální.